Ana Menü
ERCÜMENT KILIÇ ORKESTRASI
DİNLEME LİSTESİ
KILIC DANSI (Azeri)
COSKUN CORUH (Artvin)
FIDAYDA (Ankara)
MENDO BARI (Artvin)
SEYH SAMIL(Azeri)
REYHAN (Azeri)
UC AYAK (Kars Yerli)
CAN BAKU (Azeri)
CILVELİ OY(Artvin)
AY GIZ HEYRANIN OLAM (Azeri)
SALAHO (Azeri)
GEL MENIM LEYLAM (Azeri)
KAFE (Çerkez)
ATIM TAYDIR (Çerkez)
ORKESTRA MÜZİSYENLERİ
Ercüment Kılıç: Akordeon, Nağara, Klarnet,
Bağlama,Tambura, Zurna,
Davul, Tulum, Sipsi
Doss Burroughs: Akordeon, Piano, Tambura
Paul Minsheau: Vurgulu Çalgılar
Shawn Smith: Vurgulu Çalgılar
Robert Williams: Flüt
Molly Snyder: Flüt
Ali Doğru: Akordeon
Patricia Clawson: Flüt
Stanley Widener: Klarnet
Leonard Plummer: Keman
9 yaşından itibaren akordeon çalan Ercüment Kılıç lise yıllarının sonuna doğru bir akordeon ustası oldu. ABD'de üniversite öğrenimine başlamadan evvel Ankara'da Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'na müzisyen kadrosu ile alındı.
Amerika'ya gidişinin ardından Türk kültürü seminerleri vermek üzere Amerika'nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davetler alan Kılıç, seminerlerde kullanılmak üzere 1980'li yıllarda Türkiye'de çok kaliteli halk dansları müzikleri üretilmemesi nedeni ile Amerika'da bir orkestra kurarak Türk müziği üretmek istedi. Çok kanallı kayıtlarda, hali hazırda çaldığı akordeon yanında başka enstrümanların da bulunabilmesi amacı ile tulum, bağlama, klarnet, flüt, düdük, zurna, diğer klavyeli ve vurgulu enstrümanları öğrenerek bu kayıtlarda çaldı. Çevresinde bulduğu, etnik müziğe hevesli Amerikalıların da gurba eklenmesi ile Türk müziği ve Türkİye'nin tanıtılması adına önemli çalışmalar yaptı. Bu kayıtlar, plak ve CD'ler Amerika'nın tüm müzik kütüphanelerinde ve tüm üniversitelerin etnomüzikoloji bölümlerinde ve de Amerikan Kongresi Kütüphane'si arşivlerinde bulundurulmaktadır.
Bahsi geçen müzikler bügün Amerika ve dünyanin dört bir yaninda dinlenmekte ve onların eşliğinde Ercüment Kılıç'ın öğrettiği Türk halk dansları sayısız yabancı ülke vatandaşı tarafından icra edilmektedir.
Ercüment Kılıç'ın 20 yıl bounca dünyada kültür seminerleri vermesi ve TV programları yapması için davet edildiği ülkeler:
ABD (Tüm 50 eyaleti), Kanada, Meksika, İlgiltere, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Singapur, Çin, Tayvan, Hong Kong ve Japonya'dır.
Kılıç 1978 ve 2000 yılları arasında orkestrası ile bir çok plak ve CD'ler yayınladı ve bir çok enstrümanı bu kayıtlarda icra etti.
Ercüment Kılıç'in beste çalışmaları da vardır.
Aşağıda Ercüment Kılıç ve orkestrasının çaldığı plak ve CD'ler: