ERCUMENT KILIC

İçeriğe git

Ana Menü

ABD VE DÜNYADA TANITIM VE LOBİCİLİK ÇALIŞMALARI > ABD'DE SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI > WASHINGTON ÇALIŞMALARIM

ATAA'DA MUTLU BİR GÜN.. TÜRK EVİMİZ!



WASHINGTON BÖLGESİ ESNAF VE SANATKARLAR ATAA'NIN MİSAFİRİ OLDU..


ATAA'nın bir kısım züppe "eski sahipleri". çalışan kesimi derneğe davet ettiğimde
"burayı bakkalın çakkalın  yerine çevirdin" dediler ama..



ATAA, Assembly of Turkish American Associations (Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi), 1979 yılında kurulmuş, Amerika genelindeki 70 yerel Türk-Amerikan derneğinin, Washington'daki çatı örgütüdür.

ATAA'nin yerek dernek üyelikleri dışında, bireysel üyeliklerden de oluşan bir yapısı vardı.  Geçmişte bu üyelik yapısı çok büyük ölçüde; doktor, mühendis gibi yüksek öğrenim seviyesindeki insanlardan oluşmakta ve Amerika'daki tüm Türk gücünden yararlanamayan bu yapı, Amerika'daki Türk lobiciliğini, Ermeni ve Yunan lobileri gibi diğer lobiler yanında zayıf kılmakta idi.  

Ercüment Kılıç, başkan seçilmesi ve görevini daha iyi ifa edebilmek adınaTexas'taki evini Washington'a taşıması ardından bu yapılanmaya son verdi ve eski imtiyazlarını kaybeden derneğin yerleşik düzen insanlarının, bir ara Ercüment Kılıç'ı mahmekemelere götürme başarısız denemeleri ve itirazlarına rağmen, onların değimi ile "eski köye yeni adetler getirdi".

Hatta bu yerleşik düzen o kadar alevlendi ki, bir züppe üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin o zamanki Washignton Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'dan de bir düzeltme veya ikaz görmeyen gözleri önünde, Elçilik'te bulunan bir davetli kitlesine "Bu yer bir elit dernekti, bu adam (Ercüment Kılıç) geldi, burayı bakkalın çakkalın yeri haline dönüştürdü"  diyebildi !

Amerika'da saygın bir sivil örgüt olmak adına Türkiye'den resmi paralar almamak, herkesi kapsayıcı tam demokratik seçimler yapmak, çeyrek asırdır Mütevelli Heyeti'ne çöreklenmiş 12 kişi yerine, Yahudi derneklerinde olduğu gibi elini derin cebine derin atan ve derneğe yeni değerler kazandıran Mütevelli Heyeti sayısını 100'e çıkarmak gibi Ercüment Kılıç girişimleri onlara göre eski köye yeni adetler getirmekti..  Çünkü onlar Türkiye'deki fakir fukaranın vergileri ile toplanan paraların hibelerle derneğe aktarılmasına alışmış, yıllık bağışları $1000'ı çoğu zaman aşmayan insanlardı.

Tüm bu olumsuzluklar ve Mütevelli Heyeti'nin, ATAA'nın Amerikan borsalarında işletilmekte olan paralarının yıllık ödemelerini Ercüment Kılıç yönetimine tahsis etmemesine rağmen, yeni yaklaşımların Türkler tarafından benimsenmesi, üyelik sayılarının mavi yakalı kesimin de katılımı ardından 500'den 2000'e çıkarak %400 artması ve derneğe yapılan bağışların atması nedeni ile ATAA tam bağımsız ve Amerika'da saygın bir Türk derneği haline getirildi.   

Mavi yakalı olması nedeni ile bir ATAA balosunda önlerden arkalara oturtulmak istenen ve ATAA'dan uzaklaşan Amerikan senatörlerinin terzisi İrfan Baytok'tan başlayarak, Hillary Clinton'un kuaförüne kadar, örneğin mavi yakalı ama varlıklı mermer işletmeleri sahiplerinin de derneğe yaptıkları katkılar artık ATAA'yi gerçek bir sivil toplum kurumu haline getirmişti..


*


Topyekünlük, birliktelik, birbirimize sarılmak ATAA'nın en önemli ilkelerinden biridir. Çünkü bir kolumuz arkamızda, tek el ve kolla potansiyelimizin sadece yarısını gerçekleştirebiliz.

Amerika'daki en büyük Türk-Amerikan sivil toplum örgütü olarak, sayısız gönüllüleri ve başkanları ile ATAA'nın geçmişi olağanüstü başarılarla doludur. Her yeni yönetime ve başkana düşen görev de yeni fikirlerle ve azimli çalışmalarla geçmiş başarıların üzerine yeni başarılar eklemektir.

Bizler de bu bağlamda ATAA olarak çevremizde yaşayan esnaf ve sanakarlarımızı  ATAA Genel Merkezi'nde bir yemek vererek ağırladık. Bu güzel gecede, Washington ve Amerikan
Kongre'sinin tanınmış terzilerinden İRFAN BAYTOK'un, alkışlar arasında, ATAA binasının ön duvarına astığı tabela şunu yazmakta idi: TÜRKEVİ












 
İçeriğe Geri Dön | Ana Menüye Geri Dön